Obavijest o zaštiti privatnosti u pogledu osobnih podataka koji se obrađuju u kontekstu: www.romerquelle.hr

1. Opća izjava o zaštiti privatnosti

Sljedeća obavijest o zaštiti privatnosti („Obavijest o zaštiti privatnosti“) predstavlja naša pravila za obradu vaših osobnih podataka koje prikupljamo putem:

Osobni podaci su informacije koje se direktno ili indirektno odnose na vas kao pojedinca („osobni podaci“).

Römerquelle Trading GmbH, s registriranim sjedištem na adresi Am Euro Platz 2, 1120 Wien, je voditelj obrade podataka (u smislu Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ, dalje u tekstu naziva „Opća uredba o zaštiti podataka“), koji je odgovoran za obradu vaših osobnih podataka vezano za mjesta (dalje u tekstu „mi“, „nas“ i „naš“).

Imate priliku primiti ovu Obavijest o zaštiti privatnosti na znanje klikom na poveznicu naslovljenu „Obavijest o zaštiti privatnosti“ na dnu svake pojedine stranice mrežnog mjesta, na društvenim medijima i na stranici na kojoj možete preuzeti našu aplikaciju. Zahvaljujemo vam na tome što ćete pažljivo pročitati ovu Obavijest o zaštiti privatnosti. 

Možete pregledavati naša mjesta, otkrivati uzbudljive stvari dok to činite i dijeliti sadržaje s drugima. Također možete izraditi račun za pristupanje svim mjestima koja su povezana s Römerquelle središnjom Bazom podataka o interakciji s korisnicima - CID („račun“) i sudjelovati u promocijama. Informacije o tome na koji način upotrebljavamo vaše osobne podatke kada se registrirate za račun možete pronaći u ovoj obavijesti o zaštiti privatnosti. Ova Obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se na sve korisnike naših mjesta, bez obzira na to jesu li registrirani ili ne.

2. Koje osobne podatke o vama prikupljamo?

Osobni podaci o vama koje prikupljamo i obrađujemo

Prikupljamo i obrađujemo sljedeće informacije o vama:

 • prezime;

 • ime;

 • spol;

 • datum rođenja;

 • korisničko ime;

 • poštanska adresa;

 • broj telefona (uključuje broj kućnog telefona i mobilnog telefona);

 • adresa e-pošte;

 • javni profil na društvenim medijima: ime, nadimci, tj. handles, fotografije, „lajkovi“, lokacija, druge informacije na javnom profilu;

 • korisnički kreirani sadržaj na društvenim medijima: fotografije, tekstovi, video zapisi, simboli, hashtagovi, snimke koje dijelite na društvenim medijima;

 • informacije o lokaciji;

 • hobiji i interesi;

 • potrošačke navike;

 • informacije o pregledniku i uređaju: IP adresa, MAC adresa, Google Ad ID, identitet za oglašivače (ID uređaja);

 • informacije iz datoteke zapisnika poslužitelja;

 • osobni podaci o aktivnosti / angažmanu (tj. datum i vrijeme aktivnosti na relevantnim mjestima, broj posjeta nekom mjestu, na koje ste stavke kliknuli).

Molimo vas da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve osjetljive osobne informacije na mjestima ili putem mjesta i ni na koji drugi način.

„Osjetljive informacije“ su osobni podaci vezani za osjetljive aspekte kao što su:

 • rasno ili etničko podrijetlo,

 • politička mišljenja,

 • vjera ili druga uvjerenja,

 • zdravlje ili medicinsko stanje,

 • kaznena evidencija,

 • članstvo u sindikatima,

 • spolna orijentacija.

3. Kako prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo na sljedeće načine:

 • putem mjesta:  prikupljamo osobne podatke putem mjesta

 • offline:  prikupljamo osobne podatke od vas kad niste na mreži (tj. offline), npr. kad kontaktirate službu za korisnike

 • fizička lokacija: prikupljamo fizičku lokaciju vašeg uređaja putem, na primjer, satelita, tornja mobilne telefonije ili Wi-Fi signala

 • upotreba kolačića: prikupljamo vaše osobne podatke uz pomoć kolačića kada pregledavate mjesta. Naše prikupljanje i obrada vaših osobnih podataka uz pomoć kolačića uređeni su Politikom kolačića (LINK NA romerquelle.hr web), koju biste trebali pažljivo pročitati. Možete prihvatiti ili odbiti upotrebu kolačića (osim strogo neophodnih kolačića koji su definirani u Politici kolačića).

Osobni podaci koje dajete na mjestima kombiniraju se s osobnim podacima i drugim informacijama koje nam dajete (na mreži ili putem izvanmrežnih sredstava) ili koje pribavimo na neki drugi način online ili offline.

4. Kako upotrebljavamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke upotrebljavamo za sljedeće svrhe:

Odgovori na vaše upite / administrativne interakcije

Da bismo odgovorili na vaše upite, pitanja i komentare te ispunili vaše zahtjeve.

Pravna osnova za obradu: naši legitimni interesi da odgovaramo na vaše upite.

Da bismo vam slali administrativne informacije, na primjer, informacije o mjestima i izmjenama naših odredbi i uvjeta te izmjenama ove Obavijesti o zaštiti podataka.

Pravna osnova za obradu: naši legitimni interesi da vas pravovremeno informiramo o razvoju naših mjesta, izmjenama naših odredbi i uvjeta te izmjenama ove Obavijesti o zaštiti podataka.

Podatkovna analitika na bazi vašeg javnog profila na društvenim medijima i dijeljenih sadržaja

Prikupljamo vaše osobne podatke radi mjerenja vašeg angažmana vezano za naše društvene medije i analize vaših interesa. Konkretno, prikupljamo sadržaje koje dijelite na društvenim medijima i vašem javnom profilu na društvenim medijima kako bismo analizirali te informacije te utvrdili trendove i obrasce potrošnje. To nam pomaže da bolje upoznamo korisnike naših društvenih medija, da saznamo što im se sviđa, kako reagiraju na naše proizvode, usluge i sadržaje. Ako bolje upoznamo korisnike naših društvenih medija, možemo prilagoditi naša mjesta, ali i Römerquelle proizvode i usluge općenito, prema utvrđenim preferencijama korisnika.

Pravna osnova za obradu: vaša privola

Imate mogućnost pristati na obradu i prikupljanje vaših osobnih podataka u gore navedene svrhe ili to odbiti. Morate samo kliknuti na relevantni potvrdni okvir ako nam želite dati dozvolu za obradu vaših podataka u svrhe naše podatkovne analitike na bazi vašeg javnog profila na društvenim medijima i dijeljenih sadržaja radi utvrđivanja trendova i poboljšanja naših mjesta te Römerquelle proizvoda i usluga općenito ili ostaviti potvrdni okvir neoznačen kvačicom ako to ne želite. Potvrdni okvir je početno postavljen kao neoznačen.

Možete povući privolu za prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka u gore navedene svrhe tako što ćete pristupiti tablici privatnosti na mrežnom mjestu i ostaviti odgovarajući potvrdni okvir neoznačen kvačicom. Također nam možete javiti da želite povući privolu [putem e-pošte, telefonskog poziva ili dopisa prema kontakt podacima iz 9. poglavlja ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. Nakon što povučete privolu, prestat ćemo s obradom podataka za predmetnu svrhu.

Podatkovna analitika vezano za vašu aktivnost na mjestima

Prikupljamo vaše osobne podatke, uključujući podatke o lokaciji, za mjerenje vašeg angažmana na našim mjestima (npr. da bismo saznali kako upotrebljavate naša mjesta, kada, koliko često, na kojem uređaju, koliko ostajete na našim mjestima, na koje stavke ste kliknuli) te utvrđivanje trendova i obrazaca ponašanja potrošača na temelju te analize. To nam pomaže da bolje upoznamo korisnike mjesta i prilagodimo naša mjesta prema utvrđenim preferencijama korisnika, ali i da poboljšamo Römerquelle proizvode i usluge općenito.

Pravna osnova za obradu: vaša privola

Imate mogućnost pristati na obradu i prikupljanje vaših osobnih podataka vezano za vašu aktivnost na mjestima u svrhe provedbe podatkovne analitike radi utvrđivanja trendova i poboljšanja naših mjesta te Römerquelle proizvoda i usluga općenito. Morate samo kliknuti na relevantni potvrdni okvir ako nam želite dati dozvolu za obradu vaših podataka u svrhe naše podatkovne analitike radi utvrđivanja trendova i poboljšanja naših mjesta te Römerquelle proizvoda i usluga općenito ili ostaviti potvrdni okvir neoznačen kvačicom ako to ne želite. Potvrdni okvir je početno postavljen kao neoznačen]

Možete povući privolu za prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka u gore navedene svrhe tako što ćete pristupiti tablici privatnosti na mrežnom mjestu i ostaviti odgovarajući potvrdni okvir neoznačen kvačicom. Također nam možete javiti da želite povući privolu [putem e-pošte, telefonskog poziva ili dopisa prema kontakt podacima iz 9. poglavlja ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. Nakon što povučete privolu, prestat ćemo s obradom podataka za predmetnu svrhu.

Pohrana i dijeljenje sadržaja koje objavljujete na društvenim medijima

Možete dijeliti sadržaje na našim društvenim medijima, poput fotografija koje vas prikazuju, tekstova, hashtagova, video zapisa i snimki. Kada objavite takve sadržaje na našim društvenim medijima, možemo odlučiti podijeliti dio tih sadržaja (i vaš javni profil na društvenim medijima) na našim mjestima, u kontekstu marketinških kampanja i, općenito, radi prezentacije i isticanja naših mjesta, Römerquelle proizvoda i usluga. U tom slučaju pohranjujemo vaše osobne podatke u Römerquelle središnju Bazu podatka o interakciji s korisnicima.

Pravna osnova za obradu: vaša privola

Imate mogućnost pristati na obradu i prikupljanje vaših osobnih podataka u gore navedenu svrhu ili to odbiti tako što ćete odabrati postavke za privatnost u tablici privatnosti koja je dostupna na naznačenom mjestu. Morate samo kliknuti na relevantni potvrdni okvir ako nam želite dati dozvolu za obradu vaših podataka u svrhe pohrane sadržaja koje objavite na društvenim medijima i dijeljenja istih na našim mjestima ili ostaviti potvrdni okvir neoznačen kvačicom ako to ne želite. Potvrdni okvir je početno postavljen kao neoznačen.

Možete povući privolu za prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka u gore navedenu svrhu tako što ćete pristupiti tablici privatnosti na mrežnom mjestu i ostaviti odgovarajući potvrdni okvir neoznačen kvačicom. Također nam možete javiti da želite povući privolu [putem e-pošte, telefonskog poziva ili dopisa prema kontakt podacima iz 9. poglavlja ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. Nakon što povučete privolu, prestat ćemo s obradom podataka za predmetnu svrhu.

IT administracija

Upotrebljavamo vaše osobne podatke za dijagnosticiranje problema s poslužiteljem, za administriranje mjesta i provjeru ispravnosti njihova rada.

Pravna osnova za obradu: naši legitimni interesi za administriranje naših IT sustava i mreža radi osiguravanja ispravnosti rada mjesta.

Transakcije

Ako preko mjesta izvršite transakciju, npr. kupite robu robne marke Römerquelle i vezanih robnih marki, bilježimo podatke o plaćanju za potrebe takve transakcije uz sve druge osobne podatke koje navedete, poput adrese za dostavu proizvoda koje ste kupili. Upotrebljavamo vaše osobne podatke za dovršetak transakcije i kupovine.

Pravna osnova za obradu: obrada vaših osobnih podataka radi dovršetka transakcija temelji se na izvršavanju vašeg ugovora o kupoprodaji.

Poštivanje naših zakonskih obveza

Radi poštivanja naših zakonskih obveza, pravnih postupaka ili naloga nadležnih državnih tijela, koji mogu uključivati naloge nadležnih državnih tijela izvan zemlje u kojoj se nalazi vaše boravište, kad opravdano smatramo da smo zakonski obvezni tako postupiti i kad je otkrivanje vaših osobnih podataka strogo neophodno za poštivanje spomenutih zakonskih obveza, pravnih postupaka ili naloga državnih tijela.

Pravna osnova za obradu: poštivanje naših zakonskih obveza.

Zakonita zaštita naših interesa

Da bismo zakonito osigurali poštivanje naših odredbi i uvjeta, zaštitili naše poslovanje ili poslovanje naših povezanih društava, naša prava, privatnost, sigurnost ili imovinu i/ili prava, privatnost, sigurnost ili imovinu naših povezanih društava, da bismo mogli iskoristiti dostupne pravne lijekove ili ograničiti štete koje bismo mogli pretrpjeti.

Pravna osnova za obradu: naši legitimni interesi da zakonito zaštitimo našu organizaciju.

Korporativi poslovi / spajanja i preuzimanja

Da bismo proveli bilo kakvu reorganizaciju, spajanje, prodaju, zajednički pothvat, dodjelu, prijenos ili drugo raspolaganje našim poslovanjem, sredstvima ili dionicama u cijelosti ili djelomično (uključujući vezano za bilo kakve stečajne ili slične postupke).

Pravna osnova za obradu: naši legitimni interesi za provedbu naše korporativne strategije.

5. Kakvu izradu profila obavljamo?

Upotrebljavamo vaše osobne podatke za automatiziranu dodjelu bodova (scoring) i izradu profila pomoću Google UID-a. Ta dodjela bodova i izrada profila obavljaju se radi ostvarivanja svrha iz 4. poglavlja Obavijesti o zaštiti privatnosti: (i) Podatkovna analitika vezano za vašu aktivnost na mjestima i (ii) Podatkovna analitika na bazi vašeg javnog profila na društvenim medijima i dijeljenih sadržaja.

Ta izrada profila ne proizvodi nikakve pravne učinke na vas i ne utječe na vaša iskustva na mjestima. Ne uključuje nikakav nadzor ili praćenje vašeg ponašanja, aktivnosti ili kretanja ni na koji način. Primjenjuje se samo zato da nam pomogne saznati više o preferencijama ili ponašanju korisnika mjesta općenito i, na temelju te analize, poboljšati mjesta, Römerquelle proizvode i Römerquelle usluge.

6. Kome se otkrivaju vaši osobni podaci?

Vaši osobni podaci otkrivaju se sljedećim primateljima:

 • subjektu (Römerquelle Trading GmbH)

 • lokalnim subjektima (Coca-Cola Adria d.o.o. i Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o.)

 • Adobe Managed Services, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • APIGEE Edge Platform, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • Amazon Web Services (AWS) EC2, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • CI&T, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku (agencija koja osigurava i održava GO!Progressive)

 • DMeX, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • EPAM (odgovoran za programiranje za CID; nalazi se u Mađarskoj)

 • ExactTarget, koji pruža podršku za naš IT sustav i provodi podatkovnu analitiku u svrhe opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti

 • Gigigo (upravlja platformom Orchextra)

 • Gigya, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • Google, koji pruža podršku za naš IT sustav i provodi podatkovnu analitiku u svrhe opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti

 • ICP (pruža usluge upravljanja sadržajem za DMeX)

 • Livefyre, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • Janrain, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • MicroStrategy, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • MRM-McCann, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku (upravlja cijelom platformom Journey)

 • Qualtrics, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • SalesForce, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • SessionM, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • WordPress, koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava i sistemsku podršku

 • Wunderman (upravljanje sadržajem za kampanje)

 • CCA International (podugovarač za CIC)

 • 404 d.o.o., koji pruža usluge hostiranja naših IT sustava, sistemsku podršku i održavanje naših profila na društvenim mrežama

Kako mi, relevantna nadležna tijela, povezana društva i treće strane smatramo da je neophodno ili primjereno: (a) za poštivanje naših zakonskih obveza; (b) za odgovaranje na zahtjeve nadležnih tijela javne vlasti i državnih tijela, što može uključivati nadležna tijela javne vlasti i državna tijela izvan zemlje u kojoj se nalazi vaše boravište; (c) za osiguravanje poštivanja naših odredbi i uvjeta; (d) za zaštitu našeg poslovanja ili poslovanja naših povezanih društava; (e) za zaštitu naših prava, privatnosti, sigurnosti ili imovine  i/ili prava, privatnosti, sigurnosti ili imovine  naših povezanih društava, vas ili drugih; i (f) da bismo mogli iskoristiti dostupne pravne lijekove ili ograničiti štete koje bismo mogli pretrpjeti.

Pružatelji usluga društvenih medija (Facebook i  Instagram).

7. Mjesta trećih strana / drugi pružatelji usluga

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti ne odnosi se na prakse obrade i zaštite podataka trećih strana koje upravljaju nekim drugim mjestom do kojeg vode poveznice na ovim mjestima i nismo odgovorni za iste.  Ako mjesta sadrže poveznicu na neko drugo mjesto, to ne znači da mi ili naša povezana društva podržavamo tako povezana mjesta.

Konkretno, mjesta mogu sadržavati poveznicu ili više poveznica na mrežna mjesta za e-trgovinu, uključujući mrežna mjesta za e-trgovinu koja nose znak robne marke Römerquelle.  Ova Obavijest o zaštiti privatnosti ne odnosi se ni na kakva mrežna mjesta za e-trgovinu do kojih može voditi poveznica istaknuta na mjestima.  Svi osobni podaci koje date preko mrežnog mjesta za e-trgovinu podliježu Obavijesti o zaštiti privatnosti tog mrežnog mjesta za e-trgovinu, a ne ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti. Nemamo nikakav nadzor nad upotrebom osobnih podataka koji se prikupljaju putem mrežnih mjesta za e-trgovinu i nismo odgovorni za isto.

U nekim slučajevima, možemo upotrebljavati uslugu plaćanja preko treće strane za obradu kupovine i/ili prikupljanje donacija putem mjesta. U tim slučajevima, vaše osobne podatke može prikupljati ta treća strana, a ne mi, što podliježe Obavijesti o zaštiti privatnosti treće strane, a ne ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti. Nemamo nikakav nadzor nad načinom na koji ta treća strana upotrebljava i otkriva vaše osobne podatke i nismo za to odgovorni te ne podržavamo treće strane ni njihova mrežna mjesta. Ne iznosimo nikakve tvrdnje u pogledu točnosti, potpunosti, pravovremenosti ili prikladnosti informacija u obavijestima o zaštiti privatnosti tih trećih strana. Odgovorni ste za to da pažljivo pročitate obavijesti o zaštiti privatnosti na mrežnim mjestima trećih strana prije korištenja tih mrežnih mjesta.

8. Prodavatelji vezani za oglase trećih strana

Napominjemo da prodavatelji vezani za naše mrežne oglase i  oglase putem e-pošte mogu upotrebljavati piksele za praćenje, web pratilice, jasne GIF-ove ili druge slične tehnologije vezano za mjesta, što im pomaže upravljati našim oglašivačkim kampanjama na mreži i putem e-pošte te  povećati učinkovitost tih kampanja. Na primjer, ako je neki prodavatelj postavio jedinstveni kolačić na vaše računalo, taj prodavatelj može upotrebljavati piksele za praćenje, web pratilice, jasne GIF-ove ili druge slične tehnologije za prepoznavanje kolačića kada posjećujete mjesta, kako bi saznao koji su vas naši mrežni oglasi možda doveli na naša mrežna mjesta te nam također može pružati druge informacije za našu upotrebu. Napominjemo da te druge informacije koje dobijemo od naših prodavatelja možemo povezati s osobnim podacima o vama koje smo prethodno prikupili.

Možemo angažirati druge oglašivačke tvrtke za stavljanje oglasa na naša mjesta.  Te tvrtke mogu upotrebljavati informacije (što ne uključuje vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili broj telefona) o vašem posjetu mjestima ciljem oglašavanja roba i usluga  koje bi vas mogle zanimati.  Ako želite saznati više o toj praksi, posjetite http://evidon.com, a informacije o tome kako odabrati da te tvrtke ne prikupljaju i ne upotrebljavaju te informacije možete naći na http://www.evidon.com/consumers/profile_manager#tab3

9. Koja su vaša prava vezano za obradu vaših osobnih podataka koju provodimo, kako ih možete ostvariti i kako nas možete kontaktirati?

Vaša prava vezano za obradu vaših osobnih podataka

Imate pravo:

 • dobiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama

 • zahtijevati od nas da ažuriramo ili ispravimo sve netočne osobne podatke ili dopunimo sve nepotpune osobne podatke

 • zahtijevati da prekinemo obradu vaših osobnih podataka u svrhe direktnog marketinga

Također imate pravo, pod određenim okolnostima:

 • uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka

 • zahtijevati od nas da izbrišemo vaše osobne podatke

 • ograničiti obradu vaših osobnih podataka koju provodimo

 • zahtijevati od nas da vam prenesemo neke vaše osobne podatke ili da ih prenesemo ili da se pobrinemo za njihov prijenos drugom voditelju obrade

Ostvarivanje vaših prava

Ako želite ostvariti neko svoje gore navedeno pravo, možete nas kontaktirati na jedan od niže navedenih načina.

 • Možete nam poslati poruku e-pošte na sljedeću adresu: socialmediahr@coca-cola.com

 • Možete nas nazvati na: 0800 0455

 • Možete nam pisati na sljedeću poštansku adresu: Coca-Cola Adria d.o.o., Milana Sachsa 1, 10000 Zagreb

Pravo na podnošenje pritužbe nadležnom tijelu za zaštitu podataka

Imate pravo podnijeti pritužbu relevantnom nadzornom tijelu (naročito u državi članici EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište ili u kojoj se nalazi mjesto navodnog kršenja), ako mislite da se bilo koji vaši osobni podaci obrađuju na način koji predstavlja kršenje Opće uredbe EU o zaštiti podataka br. 2016/679 od 27. travnja 2016.

Kontakt podaci našeg službenika za zaštitu podataka (DPO)

Našeg službenika za zaštitu podataka (DPO) možete kontaktirati na sljedećoj adresi: DPO-Europe@coca-cola.com

10. Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke? 

Namjeravamo čuvati vaše osobne podatke tako da budu točni i ažurni. Izbrisat ćemo osobne podatke koje imamo o vama kad nam više ne budu potrebni.

Čuvamo vaše osobne podatke, koje upotrebljavamo za svrhe opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti, tijekom razdoblja od najviše dvije godine, osim u slučajevima kada se primjenjuju zakonski zahtjevi koji nalažu da čuvamo vaše osobne podatke tijekom dužeg ili kraćeg razdoblja od navedenog

Kako biste saznali koliko dugo zadržavamo kolačiće u vašoj terminalnoj opremi, molimo vas da pročitate našu Politiku kolačića (ubaciti link na RQ.HR cookie policy kada će biti spreman).

11. Upotreba mjesta od strane maloljetnika i upozorenje za roditelje

Mjesta su namijenjena osobama u dobi od 13 godina i više, uz privolu roditelja za osobe mlađe od 16 godina. Molimo da druge osobe mlađe od 13 godina ne daju osobne podatke na mjestima. Zadržavamo pravo u svakom trenutku zatražiti dokaz o privoli roditelja za dozvolu obrade osobnih podataka vezano za maloljetnike.

Na nekim mjestima mogu se primjenjivati dobna ograničenja, ovisno o primjerenosti sadržaja za određenu dob ili kako to zakon dopušta. Kad se primjenjuju konkretna dobna ograničenja, to će biti jasno naznačeno na relevantnom mjestu te možemo  postavljati pitanja radi provjere vaše starosti prije daljnjih korak.

12. Koje prijenose osobnih podataka izvan Europskog gospodarskog prostora obavljamo?

Kako bismo ostvarili svrhe opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti, prenosimo vaše osobne podatke u sljedeće zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora („treće zemlje“) za koje se smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite prema čl. 45 GDPR-a: SAD, Brazil, Meksiko.

Također prenosimo vaše osobne podatke u treće zemlje koje ne osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite, poput SAD-a, Brazila i Meksika. U tom slučaju, naši prijenosi podataka podliježu sljedećim odgovarajućim zaštitnim mjerama u skladu s GDPR-om radi osiguravanja odgovarajuće zaštite vaših podataka:

 • standardne klauzule o zaštiti podataka koje donosi Komisija EU  prema čl. 46, st. 2 GDPR-a

 • europsko-američki sustav zaštite privatnosti Privacy Shield za prijenos subjektima koji se nalaze u SAD-u

Kako biste dobili sve relevantne informacije o prijenosima vaših osobnih podataka u treće zemlje (uključujući relevantne mehanizme prijenosa), kontaktirajte Sandra Mori na adresi DPO-Europe@coca-cola.com, Viale T. Edison 110/B – Sesto San Giovanni (MI), Italija, i broj telefona: +39 3401178543.

13. Mjerodavno pravo

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti podliježe i tumači se u skladu sa zakonima Republike Hrvatske i svim drugim obveznim odredbama primjenjivih zakona u Europskoj uniji.

14. Izmjene ove Obavijesti o zaštiti privatnosti

Informacije o tome kad je ova Obavijest o zaštiti podataka posljednji put mijenjana i dopunjavana nalaze se pod „POSLJEDNA PROMJENA“ na vrhu ove stranice.

O svim planiranim izmjenama ove Obavijesti o zaštiti podataka bit ćete obaviješteni dovoljno vremena unaprijed, prije nego što te izmjene stupe na snagu.

Možete ispisati, preuzeti ili na neki drugi način pohraniti primjerak ove Obavijesti o zaštiti privatnosti (i svih izmijenjenih verzija) za vašu evidenciju.

close