Politika kolačića tvrtke Römerquelle Trading GmbH

Posljednja dopuna: 1.8.2019.

Ova Politika kolačića tvrtke Römerquelle Trading GmbH („Politika kolačića“) opisuje različite vrste kolačića koje se upotrebljavaju vezano za mrežno mjesto  u vlasništvu i pod kontrolom tvrtke Römerquelle Trading GmbH, s registriranim sjedištem na adresi Am Euro Platz 2, 1120 Wien (dalje u tekstu „Römerquelle“ ili „mi“), s kojega pristupate Politici kolačića („mrežno mjesto”). Römerquelle određuje načine i svrhe obrade osobnih podataka koja je opisana u ovoj Politici kolačića, što znači da je Römerquelle voditelj obrade podataka (u smislu Uredbe (EU) 2016/679).

Uz ovu Političku kolačića i kao dopuna ovoj Politici kolačića primjenjuju se naše obavijesti o zaštiti privatnosti romerquelle.hr/politika-privatnosti ovisno o tome kojem mrežnom mjestu pristupate.

Imate mogućnost pristati na upotrebu kolačića KAKO UPRAVLJATI KOLAČIĆIMA? prije ulaska na ovo mrežno mjesto. Ova Politika kolačića omogućuje vam da prihvatite ili odbijete svaku pojedinu kategoriju kolačića (osim strogo neophodnih kolačića, koje možete samo odbiti).

Ako imate pitanja, slobodno nam se obratite e-poštom na socialmediahr@coca-cola.com  ili pišite na: Coca-Cola Adria d.o.o., Milana Sachsa 1, 10000 Zagreb.

1. ŠTO JE KOLAČIĆ?

Kolačići su uobičajena značajka mrežnih stranica koja nam omogućuje da na vaše računalo pohranimo male količine podataka o vašoj posjeti mrežnom mjestu. Kolačići se često koriste jer omogućuju funkcioniranje mrežnih mjesta ili pak bolje i učinkovitije funkcioniranje mrežnih mjesta, npr. tako što vas prepoznaju i pamte informacije koje osiguravaju da vaše vrijeme provedeno na mrežnom mjestu bude što ugodnije (npr. pamte vaše odabrane postavke). Kolačići nam također pomažu da saznamo koji su dijelovi mrežnog mjesta korisni, a koje treba poboljšati, i da pratimo kako upotrebljavate mrežno mjesto kako bismo vam mogli prikazati ciljane oglase.

Kolačići prve strane i kolačići trećih strana

Vaš internetski preglednik preuzima kolačiće prilikom vaše prve posjete mrežnom mjestu. Kad idući put posjetite to mrežno mjesto uz pomoć istog uređaja, kolačić i informacije pohranjene u njemu šalju se mrežnom mjestu koje ih je generiralo (kolačić prve strane) ili nekom drugom mrežnom mjestu na koje se kolačić odnosi (kolačić trećih strana).

Te treće strane kao pružatelji usluga, koje zovemo i drugi pružatelji usluga, postavljaju kolačiće kad se prijavite na njihove stranice i posjetite naše mrežno mjesto. Nemamo nikakav utjecaj na postavke kolačića na tim mrežnim mjestima. Kako biste dobili dodatne informacije o tome kako drugi pružatelji usluga upotrebljavaju kolačiće, posjetite njihova mrežna mjesta.

Zahvaljujući kolačićima prve strane i kolačićima trećih strana, mrežno mjesto može prepoznati jeste li mu već pristupili preko istog preglednika i zatim može, vrlo često, mijenjati sadržaj koji se prikazuje.

Ako odbijete upotrebu svih kolačića, neće se upotrebljavati ni kolačići prve strane niti kolačići trećih strana. Neće biti razlike između te dvije vrste kolačića u tom pogledu.

Trajni kolačići i sesijski kolačići

Trajni kolačić je kolačić koji ostaje pohranjen na vašem računalu dok mu ne istekne rok trajanja ili dok ga ne izbrišete.

Sesijski kolačić, s druge strane, briše se čim zatvorite preglednik.

Osim prihvaćanja kolačića prilikom posjeta mrežnom mjestu kako je opisano ispod KAKO UPRAVLJATI KOLAČIĆIMA?, postavke vašeg preglednika obično također uključuju mogućnost odabira postavki za kolačiće. Dodatne informacije o tome možete naći u 2. poglavlju.

2. KAKO UPRAVLJATI KOLAČIĆIMA?

Neslaganje s upotrebom kolačića

Imate mogućnost pristati na upotrebu kolačića, što će vam omogućiti da prilikom posjeta našem mrežnom mjestu iskoristite sve njegove funkcije bez ograničenja. Odbijete li upotrebu strogo neophodnih kolačića, to može utjecati na korisnički doživljaj i funkcionalnost prilikom upotrebe mrežnog mjesta. Ako pak odbijete druge kolačiće, to ne mora utjecati na vaš korisnički doživljaj i funkcionalnost prilikom upotrebe mrežnog mjesta.

Odbijete li upotrebu svih kolačića, kolačići prve strane i kolačići trećih strana bit će deaktivirani. Štoviše, kolačići prve strane bit će izbrisani. Ne možemo brisati kolačiće trećih strana. Prema tomu, morat ćete sami izbrisati kolačiće trećih strana. To možete napraviti u postavkama svog preglednika.

Deaktiviranje ili brisanje kolačića u vašem pregledniku

Umjesto gore navedenog ili uz gore navedeno, postavke kolačića također možete promijeniti u svom internetskom pregledniku. Vaš internetski preglednik omogućuje vam da promijenite postavke za kolačiće. Postavke preglednika koje se odnose na kolačiće obično se nalaze u izborniku preglednika pod „opcije“, „alati“ ili „postavke“. Informacije o postavkama kolačića također možete potražiti u izborniku „pomoć“ u pregledniku. Različiti preglednici mogu upotrebljavati različite mehanizme za onemogućivanje kolačića.

Sljedeći popis sadrži poveznice s više informacija o tome kako upravljati postavkama za kolačiće:

3.

Kad je riječ o postavkama preglednika koje se odnose na brisanje starih kolačića, vrijede ista načela kao i kod deaktivacije novih kolačića u postavkama vašeg preglednika. Slijedite upute za preglednik kako je gore opisano ŠTO JE KOLAČIĆ?

Postoje mrežni alati koji omogućuju brisanje svih kolačića što su ih ostavila mrežna mjesta koja ste posjetili, npr. www.allaboutcookies.org.

Prilikom posjeta ovom mrežnom mjestu s različitih računala, morat ćete ponovno promijeniti relevantne postavke.

4. KOJE VRSTE KOLAČIĆA UPOTREBLJAVAMO?

Ispod se nalazi popis različitih vrsta kolačića koje mi i treće strane upotrebljavamo na mrežnom mjestu: strogo neophodni kolačići, analitički kolačići, funkcionalni kolačići, reklamni kolačići i kolačići vezani za društvene medije.

Strogo neophodni kolačići:  strogo neophodni kolačići omogućuju funkcije bez kojih ne biste mogli upotrebljavati ovo mrežno mjesto i, između ostalog, osiguravaju da se, kada date nalog za upotrebu funkcija mrežnog mjesta, prikaže verzija s količinom podataka za širokopojasni pristup koji odgovara vašoj internetskoj vezi. Štoviše, ti kolačići brinu o tome da se, kada se prebacujete sa stranice na stranicu, „http“ promijeni u „https“. Također pamte vašu odluku o upotrebi kolačića na našem mrežnom mjestu.

Konkretno, strogo neophodni kolačići koje upotrebljavamo su:

 • kolačići koji se upotrebljavaju samo za izvršavanje prijenosa komunikacije preko interneta

 • kolačići koji su strogo neophodni kako bismo vam mogli pružiti uslugu koju ste izričito zatražili (tj. ako su ti kolačići onemogućeni, nećemo vam moći pružiti uslugu koju ste izričito zatražili)

Upotreba strogo neophodnih kolačića u gore opisane svrhe temelji se na našim legitimnim interesima da osiguramo ispravnost tehničkog funkcioniranja, pristupa i upotrebe mrežnog mjesta te da vam pružimo uslugu (ili usluge) koju ste izričito zatražili.

Analitički kolačići: ovi kolačići nam pružaju statističke informacije o radu našeg mrežnog mjesta (npr. za brojenje posjeta, izvore prometa).

Funkcionalni kolačići: ovi kolačići omogućuju mrežnom mjestu da zapamti vaše odabire i primijeni poboljšane, osobnije značajke. Ova kategorija može uključivati kolačiće trećih strana.

Reklamni kolačići: reklamni kolačići postavljaju se radi prikazivanja ciljanih oglasa na temelju vaših interesa iskazanih na mrežnom mjestu ili radi upravljanja našim oglašavanjem. Ti kolačići prikupljaju informacije o vašim aktivnostima na ovom mrežnom mjestu i drugim mjestima za potrebe ciljanog oglašavanja. 

Kolačići vezani za društvene medije: kolačići vezani za društvene medije prikupljaju informacije o korištenju društvenih medija radi praćenja korisničkih podataka.

Niže prikazane tablice sadrže popis svih različitih vrsta kolačića koje mi i treće strane upotrebljavamo na mrežnom mjestu, uz informacije o njihovom razdoblju pohrane (tj. koliko će dugo kolačić ostati na vašem uređaju), izvoru (tj. kolačići  prve strane ili kolačići trećih strana) i postojanju prijenosa podataka izvan Europskog gospodarskog prostora:

5. IZMJENE OVE POLITIKE KOLAČIĆA

Informacije o tome kad je ova Politika kolačića posljednji put mijenjana i dopunjavana nalaze se pod „POSLJEDNA PROMJENA“ na vrhu ove stranice.

O svim planiranim izmjenama ove Politike kolačića bit ćete obaviješteni dovoljno vremena unaprijed, prije nego što te izmjene stupe na snagu.

Isključivo Neophodni Kolačići

Ovi kolačići su potrebni za normalno funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Oni su obično samo postavljen kao odgovor na akcije od strane vas koji iznose zahtjev za usluge, kao što su postavljanje postavki privatnosti, prijave ili popunjavanje obrazaca.

Možete podesiti vaš preglednik da blokira ili da vas upozori o kolačićima, ali neki dijelovi stranice u tom slučaju neće raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve osobne informacije.

Korišteni Kolačići

 • UX_LANG

 • cookies.js

 • OptanonConsent

 • OptanonAlertBoxClosed

 • AWSELB

Analitički Kolačići

Ti kolačići omogućuju nam brojati posjete i izvore prometa tako da možemo mjeriti i poboljšati performanse na našim stranicama. Pomažu nam da znamo koje stranice su najviše i najmanje popularne te da vidimo mjesta kretanja posjetitelja.

Sve informacije koje prikupljamo putem ovih kolačića su anonimne. Ako ih ne dopustite nećemo znati da ste posjetili našu stranicu i nećemo biti u mogućnosti pratiti njegovu učinkovitost.

Korišteni Kolačići

 • _gat_UA-86374514-1

 • _ga

 • _gid

 • _gat_UA-118274737-1

 • AKA_A2

Reklamni Kolačići

Ovi kolačići mogu se postaviti preko naše stranice od strane partnera oglašavanja. Oni se mogu koristiti od strane onih tvrtki za izgradnju profila interesa i pokazati vam relevantne oglase na drugim mjestima.

Oni ne pohranjuju izravno osobne podatke, a temelje se na jedinstvenoj identifikaciji preglednika. Ako ne dopustiti kolačiće, doživjet ćete manje ciljano oglašavanje.

m.youtube.com

 • LOGIN_INFO

facebook.com

 • Datr

 • Lu

youtube.com

 • SID

 • HSID

 • demographics

 • VISITOR_INFO1_LIVE

 • PREF

 • APISID

 • SSID

 • LOGIN_INFO

 • YSC

 • SAPISID

 • GPS

google.com

 • APISID

 • SSID

 • NID

 • PREF

 • SID

 • SAPISID

 • HSID

doubleclick.net

 • id

 • IDE

close