OSVJEŽAVAJUĆA ODRŽIVOST

Römerquelle je prva voda na hrvatskom tržištu koja dolazi u rPET boci.
strelicaCreated with Sketch.

100% reciklirane plastične boce

Za Römerquelle svaka boca čini razliku jer se recikliranjem jedne plastične boce štedi 84% energije potrebne za izradu te iste boce od novih sirovina. Kad biraš Römerquelle, biraš održivost.

Römerquelle oduvijek nastoji uvoditi ekološki prihvatljive inovacije u svrhu održivosti. Nakon predstavljanja PlantBottle™ tehnologije, prelazimo na novu razinu brige za okoliš - 100% recikliranu plastiku za sve naše nove boce.

Romerquelle eco bottles

Römerquelle – prva voda u 100% recikliranoj plastičnoj boci

Infografika prikazuje proces nastanka naših boca u Austriji, proizvedenih u potpunosti iz 100% recikliranih plastičnih boca.

Romerquelle infografika Romerquelle infografika

1.

Proizvodi Römerquelle pune se u 100% reciklirane plastične boce

2.

Slijediprodaja trgovini i ostalim kupcima

3.

Potrošači uživaju u Römerquelle proizvodima

4.

Prazne boce odlažu se u spremnike za plastiku

5.

Nakon zbrinjavanja boce se razvrstavaju, prešaju u bale i šalju na daljnju preradu

6.

Reciklirane plastične boce pretvaraju se u granule

7.

Nove boce nastaju izrecikliranih plastičnih boca

Infografika prikazuje proces nastanka naših boca u Austriji, proizvedenih u potpunosti iz 100% recikliranih plastičnih boca.

Recikliranje je za Römerquelle nešto što se podrazumijeva.

Nova Römerquelle ambalaža, proizvedena 100% iz recikliranih plastičnih boca, rezultat je višegodišnjeg predanog rada, brojnih testiranja i tehnoloških inovacija koje su omogućile veću upotrebu reciklirane plastične ambalaže uz čak 70% manje utroška CO2 negoli za boce napravljene od nereciklirane plastike. Osim što potvrđuje predanost održivu razvoju, Römerquelle zelena boca omogućava ti da donosiš odluke o kupnji kojima doprinosiš zaštiti okoliša.

Najčešće postavljana pitanja

 • Kako se puta može reciklirati reciklirana boca?
  Romerquelle strelica

  Broj recikliranja pojedine plastične boce ovisi o različitim faktorima reciklažnog procesa. No, važno je da su boce stalno u tom procesu. Neiskorištena sirovina iz procesa koristi se izvan industrije hrane i pića, primjerice u modnoj industriji.

 • Mogu li Römerquelle recikliranu plastičnu bocu zbrinuti kao sve druge plastične boce?
  Romerquelle strelica

  Da, jer je važno da boce ostaju u procesu recikliranja.

 • Utječe li 100% reciklirana plastična boca na okus vode?
  Romerquelle strelica

  Ambalaža u kojoj se nalazi ne utječe na okus vode. Proveli smo različite dugoročne senzorske testove kako bismo isključili utjecaj reciklirane PET ambalaže (rPET) na okus vode.

 • Izgleda li boca izrađena od 100% recikliranih plastičnih boca drukčije?
  Romerquelle strelica

  Upotreba 100% rPET-a može dovesti do blagih odstupanja u boji. Može se malo promijeniti boja (žućkasta) i prozirne boce mogu poprimiti sivu nijansu.

 • Koja je razlika između reciklirane plastične boce i boce PlantBottle™?
  Romerquelle strelica

  The Coca-Cola Company je 2009. predstavila PlantBottle™, prvu plastičnu bocu koja je djelomično izrađena od materijala biljnog podrijetla i koju je moguće u potpunosti reciklirati. Zamjenom do 30% nafte koja se upotrebljava za proizvodnju plastičnih boca materijalima iz šećerne trske i drugih biljnih tvari pri izradi PlantBottle™, ostvarilo se smanjenje emisije CO2 usporedivo s redukcijom emisija tog plina kad bi na cestama bilo 1 milijun vozila manje. Nova Römerquelle plasična boca izrađena je u cijelosti iz prikupljenih plastičnih boca, a odložit ćete ju s ostalom reciklirajućom plastičnom ambalažom. Korištenjem reciklirane ambalaže pridonosimo održivosti.

 • Je li boja Römerquelle boce posljedica korištenja 100% reciklirane plastike?
  Romerquelle strelica

  Naše su boce zelene od samih početaka te njezina boja nije povezana s procesom proizvodnje iz 100% recikliranih boca. Zelenu boju tradicionalno povezujemo s brigom za okoliš, pa iskorakom u lansiranje cjelokupnog asortimana Römerquelle u bocama iz 100% recikliranih plastičnih boca s ponosom kažemo da je Römerquelle boca zelena s razlogom.

  close